Chronisch pijn

Chronische pijn is pijn welke langer dan 6 maanden aanhoud, zonder duidelijke oorzaak.

Behandeling van chronisch pijn.

We spreken van chronisch pijn wanneer een pijnklacht langer dan 6 maanden bestaat. Dit kan ontstaan nadat een blessure is genezen, of als de oorzaak een chronische aard heeft. De pijn werkte in het begin als waarschuwing, maar nu blijft de pijn aanwezig zonder dat dit nodig is.

Onze aanpak kan bestaan uit een combinatie van:

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Motivational Interviewing (MI)
  • Relaxatietechnieken (RT)

Doel van behandeling bij chronisch pijn.

Het doel van fysiotherapie gericht op chronisch pijn is het leren omgaan met de invloeden daarvan op het dagelijks leven.

Doormiddel van de behandelingen proberen we de invloed van pijn op uw leven, gevoel en denken te verbeteren. Door langdurige pijn wordt het lijf hier gevoeliger voor, worden de hersenen meer geactiveerd en kan de pijn zelfs verergeren en uitbreiden. De behandeling zal dan ook vooral bestaan uit gedrag georiënteerde interventies.

Onze behandelingen:

Verwijzing van arts nodig?

Je kunt meteen contact opnemen ons. Alleen in sommige gevallen is er een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld als u naar een fysiotherapeut gaat voor een chronische aandoening. Bij twijfel kunt u ons gewoon even bellen.

Veelgestelde vragen

Wordt shockwave therapie vergoed?

Als u voldoende aanvullend verzekerd bent wordt de shockwave gewoon vergoed. Indien dit niet het geval is gelden onze reguliere tarieven.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik?
Dit is afhankelijk van uw polis, informeer bij uw zorgverzekeraar waar je recht op hebt en wat daarvan al gebruikt is.
Heb ik een hielspoor?
De term hielspoor wijst naar een benige afwijking op het bot. Meetstal is dit niet de oorzaak van de pijn, maar zorgt de peesplaat voor pijn. Door echografisch onderzoek kunnen we de diagnose stellen.
Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs, 2 handdoeken en eventueel je verwijzing. Daarnaast helpt het ons om te kijken op hoeveel fysiotherapiebehandelingen er nog in je pakket zitten.