Echografie Rotterdam

Echografie wordt gebruikt om onderzoek te doen naar spieren, pezen en ligamenten. Wij gebruiken echografie als aanvulling op ons fysiotherapeutisch onderzoek.

Wanneer doen we echografisch onderzoek in Rotterdam?

Vooral bij peesklachten gebruiken we echografie. Dit doen we om te bepalen hoe de pees eraan toe is. Of er sprake is van een ontsteking of zelfs schade van de pees.

Ook weten we dan met zekerheid of we shockwave kunnen inzetten als onderdeel van de behandeling, of moeten kiezen voor een andere behandelstrategie.
Daarnaast gebruiken we bij de meeste schouderklachten de echo om aanvullend onderzoek te verrichten of op de twijffel tussen twee diagnoses weg te nemen.
Echografisch onderzoek is een aanvulling op ons onderzoek. De combinatie maakt dat we een beter beeld krijgen en dus een betere behandeling kunnen geven.

Wat is het doel van Echografie

Met echografie kunnen we een kijkje nemen in het lichaam en de kwaliteit van spier- of peesweefsel beoordelen. Dit stelt ons in staat een nauwkeurige diagnose te stellen en een passend behandelplan op te stellen.

Een belangrijk voordeel van echografie bij de fysiotherapeut is dat we direct de uitslag kunnen zien en bespreken. Bovendien gebruiken we echografie ook voor evaluatie, zodat we je de voortgang van de therapie kunnen laten zien!

Ander behandelingen in Rotterdam:

Waar kan je terecht?

Bij onze praktijk in Rotterdam kan je terrecht voor echografie. Een afspraak maken kan via de contactpagina.