Echografie

Echografie wordt gebruikt om onderzoek te doen naar spieren, pezen en ligamenten. Wij gebruiken echografie als aanvulling op ons fysiotherapeutisch onderzoek.

Wanneer doen we echografisch onderzoek?

Vooral bij peesklachten gebruiken we echografie. Dit doen we om te bepalen hoe de pees eraan toe is. Of er sprake is van een ontsteking of zelfs schade van de pees.

Ook weten we dan met zekerheid of we shockwave kunnen inzetten als onderdeel van de behandeling, of moeten kiezen voor een andere behandelstrategie.
Daarnaast gebruiken we bij de meeste schouderklachten de echo om aanvullend onderzoek te verrichten of op de twijffel tussen twee diagnoses weg te nemen.
Echografisch onderzoek is een aanvulling op ons onderzoek. De combinatie maakt dat we een beter beeld krijgen en dus een betere behandeling kunnen geven.

Doel van Echografie

Door middel van echografie kunnen we een kijkje nemen in het lichaam. Hiermee kunnen we een beoordeling maken van de kwaliteit van spier- of peesweefsel. Hierdoor kunnen we een goede diagnose stellen met een passend behandelplan.

Het voordeel van een echo-onderzoek bij de fysiotherapeut is dat we direct de uitslag kunnen zien en bespreken. Ook ter evaluatie wordt bij ons echo-onderzoek gebruikt. Zo kunnen wij je de progressie van de therapie ook laten zien !

Onze behandelingen:

Waar kan je terecht?

Wij hebben praktijken in Gouda, Reeuwijk en Rotterdam. Een afspraak maken kan via de contactpagina.

Veelgestelde vragen

Wordt shockwave therapie vergoed?

Als u voldoende aanvullend verzekerd bent wordt de shockwave gewoon vergoed. Indien dit niet het geval is gelden onze reguliere tarieven.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik?
Dit is afhankelijk van uw polis, informeer bij uw zorgverzekeraar waar je recht op hebt en wat daarvan al gebruikt is.
Heb ik een hielspoor?
De term hielspoor wijst naar een benige afwijking op het bot. Meetstal is dit niet de oorzaak van de pijn, maar zorgt de peesplaat voor pijn. Door echografisch onderzoek kunnen we de diagnose stellen.
Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs, 2 handdoeken en eventueel je verwijzing. Daarnaast helpt het ons om te kijken op hoeveel fysiotherapiebehandelingen er nog in je pakket zitten.