Fysiotherapie Rotterdam

Het doel van onze fysiotherapeuten is om je beter te laten bewegen

Wanneer kan ik naar de fysiotherapeut?

U kunt gebruik maken van fysiotherapie bij alle klachten aan het bewegings- en houdingsapparaat die uw dagelijks leven beïnvloeden of niet meer mogelijk maken.

Denk hierbij aan:

 • artrose
 • rugklachten
 • spierblessures
 • schouderproblemen
 • longrevalidatie
 • hartrevalidatie
 • etalagebenen
 • chronisch pijn
 • ontspanningstherapie
 • peesblessures
 • voetproblematiek
 • echografie
 • shockwave therapie / EPTE
 • looptraining
 • begeleid trainen

Doel van Fysiotherapie

Het doel van fysiotherapie is het voorkomen, opheffen, verminderen van stoornissen in het bewegings- en houdingsapparaat.

Fysiotherapie gaat je helpen beter te bewegen. Door te luisteren naar je verhaal en uitgebreid onderzoek stellen we een diagnose. Samen met jou bepalen we daarna het behandelplan om te werken aan verbetering. Dit doen we door een combinatie van manuele behadelingen, oefeningen en training in de oefenzaal.

Onze behandelingen:

Verwijzing van arts nodig?

Je kunt meteen contact opnemen ons. Alleen in sommige gevallen is er een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld als u naar een fysiotherapeut gaat voor een chronische aandoening. Bij twijfel kunt u ons gewoon even bellen.

 

We zijn gevestigd binnen het pand van Livit Orthopedie. 

TENS-apparaatTENS (‘Transcutane Electro Neuro Stimulatie’)

Binnen onze praktijk Fysioshockwave wordt er regelmatig gebruik gemaakt van het zogenaamde TENS, ook wel ‘Transcutane Electro Neuro Stimulatie’ genoemd. TENS is een klein apparaatje dat kleine, elektrische signalen afgeeft via de huid naar de zenuwen. Het klinkt wellicht als een heftige behandeling, maar het voelt slechts als kriebels of lichte prikkels. De behandeling is niet schadelijk, niet pijnlijk en heeft geen verdere bijwerkingen.  

Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat het TENS-apparaat pijn verlicht en uiteraard hebben wij dit ook meermaals in de praktijk ervaren. Het is een goede manier om pijn te bestrijden, echter is het wel zo dat de oorzaak van de pijn hiermee niet zal verdwijnen. Voor patiënten die al langere tijd met pijn rondlopen kan het in ieder geval zorgen voor verlichting! Na uitvoerig onderzoek zullen wij bepalen of het gebruik van TENS wellicht een behandelmethode voor onze patiënt is. Wanneer mensen minder pijn hebben kan er vrijer worden bewegen. Het vrijer bewegen kan er voor zorgen dat mensen anders met hun klachten om gaan. 

Voordelen TENS-behandeling 

TENS is zoals hierboven beschreven een manier om pijn te bestrijden. Het voordeel van dit apparaat is dat het ook thuis gebruikt kan worden. Het TENS apparaat is een klein apparaat waar twee of vier lange kabeltjes worden verbonden aan elektroden. De elektroden worden op de huid geplakt, waarbij er een elektrische stroompje wordt afgegeven. Wij vinden het belangrijk om te vermelden dat het niet gezien hoeft te worden als een 'wondermiddel'. Toch is het zo dat wanneer mensen minder pijn ervaren er daadwerkelijk vrijer bewogen kan worden. Het vrijer bewegen kan er voor zorgen dat mensen anders met hun klachten om gaan. Wanneer patiënten anders met hun klachten omgaan kan dit effect hebben op het herstel.

Meenemen naar huis 

Wanneer er wordt besloten dat het TENS-apparaat mee naar huis genomen kan worden, zullen wij uiteraard een uitgebreide uitleg geven hoe deze gebruikt dient te worden. Hierbij zullen wij onze patiënt duidelijk maken hoe lang en hoe vaak het apparaat gebruikt mag worden. Bij het gebruik van het apparaat merken patiënten in eerste instantie tijdens de behandeling een effect op de pijn. Uit ervaringen  van onze patiënten hebben wij echter kunnen concluderen dat er ook een pijnstillend effect kan optreden na afloop van de behandeling. Dit is uiteraard het effect dat wij voor ogen hebben!  

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen en/of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. 

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik?
Dit is afhankelijk van uw polis, informeer bij uw zorgverzekeraar waar je recht op hebt en wat daarvan al gebruikt is.
Een geldig identiteitsbewijs, 2 handdoeken en eventueel je verwijzing. Daarnaast helpt het ons om te kijken op hoeveel fysiotherapiebehandelingen er nog in je pakket zitten.