Fysiotherapeuten in opleiding
Het opdoen van praktijkervaring is een ware must voor fysiotherapeuten in opleiding. Binnen elke studie is het belangrijk om de geleerde theorie te vertalen naar het werkveld. Binnen het werkveld van fysiotherapie is dat nóg belangrijker dan je zou denken. Ieder mens is namelijk anders!

Feit: Wist jij bijvoorbeeld dat niet elk lichaam dezelfde hoeveelheid spieren heeft? Tijdens de velen jaren evolutie van de mens zijn sommige spieren “overbodig” geworden. Neem bijvoorbeeld de m. palmaris longus: een dunne spier in de onderarm waarvan de aanhechting zichtbaar kan zijn aan de onderkant van de pols. Ongeveer 16% van de mensen heeft deze spier en aanhechting niet. De spier heeft invloed op de knijpkracht van de hand, maar de invloed is zodanig klein dat deze op den duur niet is overgedragen aan de volgende generaties. Er zijn zelfs mensen die deze spier aan 1 hand wel hebben en aan de andere niet!
Om te zien of je de m. palmaris longus hebt hou je je arm voor je uit met de handpalm naar boven. ‘sluit” de hand door de duim en pink bij elkaar te brengen en wijs de handpalm naar het gezicht. Als je de m. palmaris longus hebt, zou deze duidelijk zichtbaar moeten worden in de pols.

Vind je het leuk om meer van dit soort feitjes te weten en andere kennis op te doen? Fysio&Shockwave biedt stageplaatsen aan studenten uit elke hoek van het land. Zo zijn er bij ons meerdere stagiaires werkzaam die hun opleiding in compleet verschillende steden volgen. Momenteel hebben wij collega’s uit Utrecht, Rotterdam en Leiden. Tijdens je stage krijg je de mogelijkheid om je klinisch redeneren te ontwikkelen, patiënten of groepen te begeleiden in hun oefentherapie en verschillende soorten behandelingen bij te wonen!

Fysio&Shockwave beschikt over 3 praktijken in Gouda, Reeuwijk en Rotterdam waar algemene fysiotherapie, manuele therapie en shockwave behandelingen worden gegeven. Wil je meer lezen over deze locaties of onze specialisaties, neem dan een kijkje bij onze andere blogs!