Na twee behandelingen al beduidend minder voetpijn

Veel mensen hebben last van hun voeten. Zo ook mevrouw Silva uit Rotterdam. Hieronder lees je haar ervaring met shockwave therapie.


In het voorjaar merkte ik tijdens het wandelen steeds vaker een vervelend gevoel in mijn hiel op. Ik liep hier doorheen en schonk er weinig aandacht aan. Na een tijdje merkte ik dat het vervelende gevoel steeds meer pijn werd, zich steeds eerder manifesteerde en langer aanhield. Ik kreeg ook op andere momenten last, zoals bij het opstaan als ik een tijdje had gezeten of bij het opstaan in de ochtend. Soms ook een trekkend en onaangenaam gevoel als ik op de bank zat. Op mijn blote voeten lopen, wat ik graag doe, voelde steeds pijnlijker. Toch liep ik door, de pijn werd frequenter maar ik kon er nog doorheen lopen.

Ik had al tips gekregen om shockwave therapie te proberen maar stelde dit echter steeds uit. Ook omdat sommige mensen noemde dat het veel pijn deed. Totdat ik niet meer door het gevoel heen kon lopen, soms een stukje mank liep om mijn voet te ontzien. Het wandelen was niet meer ontspannend, zag er zelfs een beetje tegenop. Terwijl ik hiervoor makkelijk 10 a 13 duizend stappen per dag liep. Voor mijn vakantie in september heb ik een afspraak met de fysiotherapeut gemaakt. In mijn vakantie wilde ik graag in staat zijn om een stukje te lopen.

De fysiotherapeut heeft een echo gemaakt waarop een peesplaatonsteking en hielspoor gezien werd. Ik mocht gelijk met de behandeling starten. Na twee keer voelde ik al verbetering. Ik kon tijdens de vakantie slippers dragen en een stukje lopen (strandwandeling). Hierna voelde ik na elke behandeling een stuk verbetering. Geen onaangenaam gevoel of pijn tijdens het lopen, geen pijn meer tijdens de eerste stappen bij het opstaan of na het zitten, geen trekkend gevoel meer in mijn hiel. En ik kon weer op blote voeten lopen. Op de echo was er ook verbetering te zien. Om het resultaat verder te optimaliseren heb ik nog 2 behandelingen gedaan.

Nu heb ik geen pijn meer en kan ik mijn voet naast normaal belasten ook steeds meer extra belasten met een lange wandeling en/of sport. Sil, de fysiotherapeut, begeleid mij bij het opbouwen van de belastbaarheid, door oefeningen mee te geven en door soms een beetje op de rem te staan. Terug naar volledige belasting gaat gedoseerd. Echter was de ergste pijn na 3 of 4 behandelingen weg.

De rustige uitleg, het in overleg met elkaar opbouwen van de zwaarte van de shockwave behandeling en de tijd die uitgetrokken werd voor mij als cliënt heb ik als zeer prettig ervaren.