Armklachten

De arm bestaat uit meerdere gewrichten namelijk de schouder, elleboog en pols. Deze gewrichten worden bestuur door een aantal spieren en zenuwen. Deze zenuwen ontspringen zowel uit de borstwervelkolom als uit de nekwervelkolom. Dit wetende kan een pijnklacht aan de arm veel verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om te kijken of alle gewrichten de beoogde bewegingsuitslagen halen, de spieren de juiste lengte en activatie hebben en de zenuwen de goede aansturing kunnen verzorgen. Hierdoor kan het zijn dat zowel de manueel- als de fysiotherapeut in het onderzoek betrokken raken. Mocht er twijfel bestaan tussen twee diagnoses dan kan in sommige gevallen echo onderzoek uitsluitsel geven.

Armklachten kan dus worden verdeeld in de volgende delen van de arm:

Onderarmklachten

Schouderklachten

Elleboogklachten

Veelgestelde vragen

Wordt shockwave therapie vergoed?

Als u voldoende aanvullend verzekerd bent wordt de shockwave gewoon vergoed. Indien dit niet het geval is gelden onze reguliere tarieven.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik?
Dit is afhankelijk van uw polis, informeer bij uw zorgverzekeraar waar je recht op hebt en wat daarvan al gebruikt is.
Heb ik een hielspoor?
De term hielspoor wijst naar een benige afwijking op het bot. Meetstal is dit niet de oorzaak van de pijn, maar zorgt de peesplaat voor pijn. Door echografisch onderzoek kunnen we de diagnose stellen.
Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs, 2 handdoeken en eventueel je verwijzing. Daarnaast helpt het ons om te kijken op hoeveel fysiotherapiebehandelingen er nog in je pakket zitten.