Bilspier klachten

Bilspierklachten of pijn in de bilspier komt vaak voor als gevolg van een probleem ergens anders. De billen stabiliseren onder andere het bekken en de lage rug. Maar zorgen er ook voor dat we kunnen staan en ons voortbewegen. Meestal ontstaan de klachten geleidelijk, maar soms kan dit ook acuut ontstaan, bijvoorbeeld bij het maken van een verkeerde beweging of verstappen.

Bilspieren

De bilspieren bestaan uit 3 aparte spieren, elk met een eigen functie. Door de bilspieren loopt een belangrijk bloedvat en een belangrijke zenuw voor het been. Als de zenuw bedrukt raakt kan dit komen uit de lage rug of door een van de 3 bilspieren. Dit geeft vaak een uitstralende pijn in de bil en dijbeen.

Bilspierklachten die geleidelijk ontstaan komen meestal door compensatie elders. Wanneer bijvoorbeeld een bekken instabiel raakt kunnen de bilspieren deze functie overnemen en voor klachten zorgen. Dit komt nog wel eens voor bij hardlopers en zwangere vrouwen.

Veelgestelde vragen

Wordt shockwave therapie vergoed?

Als u voldoende aanvullend verzekerd bent wordt de shockwave gewoon vergoed. Indien dit niet het geval is gelden onze reguliere tarieven.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik?
Dit is afhankelijk van uw polis, informeer bij uw zorgverzekeraar waar je recht op hebt en wat daarvan al gebruikt is.
Heb ik een hielspoor?
De term hielspoor wijst naar een benige afwijking op het bot. Meetstal is dit niet de oorzaak van de pijn, maar zorgt de peesplaat voor pijn. Door echografisch onderzoek kunnen we de diagnose stellen.
Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs, 2 handdoeken en eventueel je verwijzing. Daarnaast helpt het ons om te kijken op hoeveel fysiotherapiebehandelingen er nog in je pakket zitten.