Borstspierklachten

De grote borstspier bestaat uit 3 delen en heeft als functie om de arm naar binnen te bewegen en naar binnen te draaien en te heffen. De meeste borstspier klachten ontstaan acuut. Dat wil vaak zeggen dat iemand zijn spier verrekt, bijvoorbeeld bij het werpen. Ook kan een klacht langzaam ontstaan, meestal is dit gerelateerd aan de houding. Een schouder die te veel naar voren gerond is kan verkorting van de borstspier geven. Deze kan zorgen voor beperking in de schouder wanneer deze geheven wordt of kan uitstraling de arm in geven.

Fysiotherapie kan helpen de oorzaak van de klacht op te sporen door te kijken naar postuur en functie van de schouder. Door middel van trainen kan dit vaak gecorrigeerd worden. Borstspier klachten zijn vaak tijdelijk en kunnen goed behandeld worden. Als de klacht acuut is dan kan de fysiotherapeut begeleiden bij het herstel van het spierweefsel.

Veelgestelde vragen

Wordt shockwave therapie vergoed?

Als u voldoende aanvullend verzekerd bent wordt de shockwave gewoon vergoed. Indien dit niet het geval is gelden onze reguliere tarieven.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik?
Dit is afhankelijk van uw polis, informeer bij uw zorgverzekeraar waar je recht op hebt en wat daarvan al gebruikt is.
Heb ik een hielspoor?
De term hielspoor wijst naar een benige afwijking op het bot. Meetstal is dit niet de oorzaak van de pijn, maar zorgt de peesplaat voor pijn. Door echografisch onderzoek kunnen we de diagnose stellen.
Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs, 2 handdoeken en eventueel je verwijzing. Daarnaast helpt het ons om te kijken op hoeveel fysiotherapiebehandelingen er nog in je pakket zitten.