Nekklachten

Heb je last van je nek? 

Nekpijn is zeer vervelend en ervoor zorgen dat je beperkt wordt in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Een nekblessure kan ontstaan door diverse factoren. Hoe de klachten die hiermee gepaard gaan het beste behandeld kunnen worden varieert per persoon en is afhankelijk van de oorzaak. Jouw fysiotherapeut kan je daarbij helpen. 

 

Verschillende soorten nekklachten 

De locatie, maar ook bijkomende klachten van jouw nekpijn kunnen veel vertellen over de mogelijke oorzaken. Zo kan nekpijn gepaard gaan met uitstralende pijn naar de armen of vingers. Soms is er ook sprake van bijkomende hoofdpijn. Ook gaan nek-en schouderpijn vaak samen. Of misschien heb je pijn in je nek door een werk(houding)probleem. 

 

Oorzaken 

De oorzaken voor het ontstaan van nekklachten verschillen per persoon. Een bekende aandoening die pijnklachten in de nek veroorzaakt is een nekhernia. Er zijn ook andere factoren waardoor nekklachten kunnen ontstaan: 

  • Een whiplash als gevolg van (auto)ongeluk 
  • Overbelasting 
  • Rugklachten (Rug-Netwerk) kunnen ook secundair nekproblemen veroorzaken 
  • Langdurig in een ‘verkeerde’ houding zitten, lopen, staan of slapen 
  • Spierverrekking 
  • Nekhernia 
  • Vermoeidheid, spanningen en heel vaak stress 
  • Slijtage/artrose (Artrosenetwerk Midden-Holland) 
  • Maar ook een schouderblessure, bijvoorbeeld een slijmbeurs of peesontsteking, of een frozen shoulder 

 

Behandeling van nekklachten 

Eerst moeten we de oorzaak van je nekpijn achterhalen om te kunnen behandelen. Fysio&Shockwave is gespecialiseerd in het behandelen van o.a. nekpijn en helpt je graag bij het verhelpen of verminderen van je nekklachten. 

Veelgestelde vragen

Wordt shockwave therapie vergoed?

Als u voldoende aanvullend verzekerd bent wordt de shockwave gewoon vergoed. Indien dit niet het geval is gelden onze reguliere tarieven.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen heb ik?
Dit is afhankelijk van uw polis, informeer bij uw zorgverzekeraar waar je recht op hebt en wat daarvan al gebruikt is.
Heb ik een hielspoor?
De term hielspoor wijst naar een benige afwijking op het bot. Meetstal is dit niet de oorzaak van de pijn, maar zorgt de peesplaat voor pijn. Door echografisch onderzoek kunnen we de diagnose stellen.
Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs, 2 handdoeken en eventueel je verwijzing. Daarnaast helpt het ons om te kijken op hoeveel fysiotherapiebehandelingen er nog in je pakket zitten.