Revalidatie

Revalidatie is het begeleiden van het herstelproces.

Wij nemen deel in onderstaande netwerken

Chronisch Zorgnet

Onze praktijken voor fysiotherapie zijn lid van het Chronisch Zorgnet. Dit is een landelijk netwerk van fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in behandeling van diverse chronische aandoeningen zoals longaandoeningen waaronder COPD, hart en vaatziekten, perifeer arterieel vaatlijden en corona revalidatie.
Waarom is lid zijn van een netwerk nou zo belangrijk? De fysiotherapeuten aangesloten bij dit netwerk worden regelmatig geschoold en daarnaast ook gecontroleerd op hun handelen. Je bent verzekerd van een adequate behandeling volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken.
Kwaliteit en persoonlijke begeleiding staan centraal. Wij helpen je om binnen jouw mogelijkheden prettig te blijven bewegen.

Artrosenetwerk Midden Holland

Onze praktijken voor fysiotherapie zijn lid van het Artrosenetwerk Midden Holland. Dit is een regionaal netwerk van fysio- en oefentherapeuten die in samenwerking met huisartsen en specialisten de handen in elkaar slaan om de zorg op het gebied van artrose te verbeteren. Je wordt behandeld volgens volgens de principes van het “care programm”. Hierbij doorloopt u een aantal fases afhankelijk van de mate van klachten en beperkingen in dagelijks leven; jouw programma op maat. Door de korte lijnen is overleg tussen behandelaars onderling snel mogelijk.
De fysio- en oefentherapeuten van het Artrosenetwerk Midden Holland worden jaarlijks geschoold in de nieuwste bevindingen en passen hun therapie daarop aan. Je bent dan verzekerd van een adequate, doelgerichte behandeling.
Jij staat centraal. Wij zullen je helpen prettig te blijven bewegen.

Rugnetwerk

Het Rugnetwerk is een landelijk netwerk voor fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van rugklachten. Onze praktijken zijn lid van dit netwerk.
Rugklachten worden vaak multifactorieel bepaald. Door de complexiteit van verschillende componenten is het belangrijk dat jouw fysiotherapeut goed geschoold is in het behandelen van die verschillende componenten.
Het Rugnetwerk is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen.
De behandeling wordt individueel afgestemd op jouw persoonlijke situatie en is afhankelijk van de doelen die samen met jou worden gesteld. Oefentherapie wordt ingezet ondersteund door de therapeut uitgevoerde manuele behandelingen. Bij langdurige rugklachten staat de gedragsmatige aanpak in de behandeling centraal. Het programma zal bestaan uit:
• Inzicht verkrijgen in het ontstaan van je klachten en jouw reactie op pijn;
• Adviezen ten aanzien van uw dagelijkse bewegingen en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden of sport;
• Oefentherapie.
• Manuele mobilisatie en/of massage.
Samenwerking tussen jou en de therapeut is essentieel voor het slagen van onze aanpak. Alleen op deze wijze kunt u sneller genezen. Centraal staat dat bewegen goed is voor uw rug.

Wat is revalidatie?

Revalidatie betekend herstel. Hoe groot of hoe klein de blessure ook is, je zult enige hersteltijd hebben. Na een operatie zal de revalidatie langer zijn dan bij een verzwikte enkel. Echter kunnen beide complex zijn. Wij zijn er om dat proces bij staan oefeningen en advies. Vaak gaat dit in combinatie met fysiotherapie of manuele therapie.

Waar moet je aan denken?

Binnen een revalidatietraject wordt er veel gebruik gemaakt van oefentherapie. Dit kan 1 op 1 of in groepsverband zijn. We bieden ook online begeleiding middels een oefenapp op je telefoon of laptop.

Revalidatie na een ziekenhuisopname

Soms kan het zijn dat het revalidatieproces niet kan starten op de praktijk. Bijvoorbeeld na de eerste paar weken na een operatie. In deze gevallen komen we bij u langs aan huis.

Wij bieden revalidatie bij:

– Hart revalidatie (Lid van de NVFH)
– Longrevalidatie (Lid van de NVFH)
– Etalagebenen (Lid van het Chronisch ZorgNet)
– Corona herstelzorg
– Knie- en heup revalidatie
– Complexe schouderklachten
– Complexe voetklachten

Waar kan je terecht?

We zijn gevestigd in Gouda, Reeuwijk en Rotterdam. Een afspraak maken kan via de website, via de contactpagina.